Cupa cu piersici, menta si mousse de branza

Cupa cu piersici, menta si mousse de branza

 

Initial am vrut sa fac un cheesecake la rece in combinatia asta, dar ar fi trebuit sa astept prea mult pana devenea apt pentru mancat. Asa ca, am pus ingredientele in cupe si le-am devorat imediat. 

Cupa-cu-piersici-menta-si-mousse-de-branza2Pentru 3 cupe, avem nevoie de:

  • cateva tije de menta proaspata
  • 100ml apa
  • 50g zahar tos
  • 4 piersici
  • 500ml apa
  • 250g zahar tos
  • un sfert de baton de scortisoara
  • zeama de la jumatate de lamaie
  • Sau un borcan compot de piersici 
  • 150g crema de branza
  • 100ml smantana pentru frisca
  • 40g zahar pudra
  • o lingura zeama de lamaie
  • coaja rasa de la jumatate de lamaie
  • 9 piscoturi

Cum am facut:

[obi_random_banners align=”center” screen=”single”]
Pentru siropul de menta, am pus la fiert apa cu zaharul si am amestecat pana s-a topit zaharul. Am tocat frunzele de menta. Cand a inceput sa fiarba apa, am oprit focul si am adaugat menta. Am lasat sa infuzeze si sa se raceasca, apoi am strecurat.

Cupa-cu-piersici-menta-si-mousse-de-branza3M-am ocupat apoi de piersici. Ca sa le pot curata mai usor, mai intai le-am oparit. Am pus apa cu zaharul la fiert, amestecand sa se topeasca zaharul. Am pus piersicile in apa clocotita si le-am lasat 1 minut. Apoi le-am scos si le-am pus in alt vas cu apa rece. Le-am curatat de pielita, le-am taiat in doua si le-am scos samburii. Am adaugat in apa cu zahar scortisoara si zeama de lamaie, apoi am pus jumatatile de piersica din nou la fiert pentru 7-8 minute. Le-am strecurat si le-am lasat sa se raceasca.

  • Daca folositi piersici din compot, le scurgeti doar de sirop.

wpid-dsc_4124-584x1024Pentru mousse-ul de branza, am mixat crema de branza cu coaja rasa de lamaie pana a devenit spumoasa si am adaugat lingura cu lingura zaharul praf, mixand dupa fiecare pana la incorporare. Am adaugat si o lingura de zeama de lamaie si am mixat. Am batut apoi frisca semitare (sa fie pufoasa si cremoasa, nu sa stea bat) si am incorporat-o usor in crema de branza. Avand in vedere ca am pus mousse-ul in pahare, nu a fost nevoie sa pun si gelatina.

 

 

Cupa cu piersici, menta si mousse de branza

Am asamblat cupele. In fiecare cupa am pus mai intai 2 piscoturi rupte in bucati si inmuiate in sirop de menta, apoi cate o lingura de mousse, piersici taiate cubulete, din nou mousse si, la urma, cate o jumatate de piersica. Am ornat cu cate o frunzulita de menta si un piscot.

Simplu, rapid si delicios 🙂

Spor la prajiturit!

Print Friendly, PDF & Email

Adaugă un comentariu: