Rotite cu cacao

Rotite cu cacao

Ceva nemaipomenit de bun si foarte usor de facut. Daca mananci una, nu-ti vine sa te mai opresti. De aceea eu fac intotdeauna doua portii si va sfatuiesc sa faceti la fel.

Pentru o portie, din care ies 20-22 de rotite, avem nevoie de:

  • 100g faina
  • 100g nuca macinata
  • 100g zahar pudra
  • 100g unt
  • o lingura cacao
  • 2 linguri rom

Pentru crema:

  • un ou
  • 50g zahar tos
  • o lingura de apa
  • 60g ciocolata
  • o lingurita cacao
  • aroma de rom sau cafea solubila
  • 50g unt

Cum am facut:

Am incalzit cuptorul la foc mic (130ºC – 150ºC).

Aluatul

Aluatul

Am pus toate ingredientele pentru rotite pe blatul de lucru si am framantat pana am obtinut un aluat omogen. Am presarat apoi blatul de lucru cu faina, la fel si aluatul si am intins cu sucitorul o foaie cu grosimea de aproximativ 5 mm. Cu un pahar cu diametrul de 4cm am taiat rotite, pe care le-am pus in tava tapetata cu hartie de copt (nu e obligatorie hartia, se pot coace direct in tava). Am pus tava in cuptor.

Am decupat rotitele

Am decupat rotitele

Rotitele acestea se coc la foc mic, supravegheate atent si in momentul cand se ridica (foarte putin se ridica) imediat se scoate tava din cuptor. Coacerea dureaza 5-7 minute. In momentul cand le scoatem din cuptor ele sunt foarte moi, dar cand se racesc, se intaresc. Se lasa in tava pana se racesc.

Pentru crema (crema de la Tort Dobos) am pus oul, zaharul si apa intr-un castron, le-am amestecat putin, apoi am pus catronul pe baie de aburi si am amestecat cu telul pana crema a inceput sa se ingroase, ca o smantana. Am luat crema de pe aburi si am adaugat imediat ciocolata maruntita si cacaoa, apoi am lasat-o sa se raceasca. Separat, am mixat untul pana a devenit spumos. In crema rece am adaugat aroma de rom (sau/si  cafea, vanilie), apoi am amestecat crema in unt, tot cate o lingura, mixand dupa fiecare pana la incorporare.

Rotitele proaspat scoase din cuptor

Rotitele proaspat scoase din cuptor

 

La final am lipit rotitele cate doua cu crema. Se pot trece apoi marginile prin nuca macinata.

 

 

Se servesc a doua zi, sa aiba timp sa se fragezeasca.

Rotite cu cacao

Spor la prajiturit!

Print Friendly, PDF & Email

Adaugă un comentariu: