Prajitura cu ananas si cocos

Prajitura cu ananas si cocos

Este o prajitura simpla, rapida, a carei aroma te imbie sa o savurezi.

Se poate face cu ananas din compot, cum am facut eu sau cu ananas proaspat, care ii da o aroma si mai puternica. De asemenea, puteti folosi nuca de cocos proaspata, un pic prajita sau nuca de cocos uscata, cea care se gaseste ambalata in pungi.

Pentru o tava de aproximativ 24*36 cm, avem nevoie de:

  • 300g faina
  • 200g unt la temperatura camerei
  • 3 oua
  • 300g zahar
  • 2 lingurite rase praf de copt
  • un praf de sare
  • 200ml lapte de cocos
  • 1 lingura extract de vanilie
  • 2 cutii compot de ananas sau un ananas proaspat

Pentru insiropat:

  • 200ml lapte de cocos

Pentru finisat:

  • 300- 400ml smantana pentru frisca
  • optional 1-2 linguri zahar pudra, daca preferati frisca indulcita
  • jumatate de nuca de cocos sau 50g cocos ras
  • bucati de ananas

Cum am facut:

Am incalzit cuptorul la temperatura medie (180ºC) si am uns cu unt si tapetat cu faina tava. Eu am folosit o tava de 20*30 cm dar va recomand sa folositi una mai mare pentru ca prajitura mea a iesit foarte inalta.
Am cernut faina si am amestecat-o foarte bine cu praful de copt si sarea.

Prajitura-cu-ananas-si-cocos4

Am scurs ananasul si l-am taiat cubulete mici. Eu am pus 250g ananas bucatele, dar mie mi s-a parut prea putin. Puneti 400-500g.

Am agitat foarte bine conserva de lapte de cocos, apoi am deschis-o. Am mai amestecat si cu lingura in ea sa se omogenizeze laptele.

Intr-un vas mai mare am mixat untul moale cu zaharul 2-3 minute pana a devenit cremos. Am adaugat pe rand ouale, mixand dupa fiecare pana la incorporare si apoi extractul de vanilie. Am adaugat faina alternativ cu 200ml lapte de cocos astfel: mai intai 1/3 din faina, apoi 1/2 din lapte, 1/3 din faina, 1/2 din lapte si la final 1/3 din faina, mixand dupa fiecare adaugare pana la incorporare. Apoi am adaugat ananasul si l-am incorporat cu spatula.

Am turnat compozitia in tava, am nivelat si am copt 35 de minute la foc mediu (180ºC), pana a trecut testul scobitorii.

Cand s-a copt, am scos prajitura din cuptor si, fierbinte, am intepat-o in mai multe locuri cu furculita si am insiropat-o cu ceilalti 200ml lapte de cocos. Am lasat-o sa se raceasca.

Prajitura-cu-ananas-si-cocos5Am pregatit nuca de cocos. Mai intai am spart-o (cu greu) cu ciocanul. Am scos miezul si l-am curatat de pielita maro, apoi l-am ras pe razatoarea cu gauri mici. Nuca de cocos rasa se poate folosi ca atare sau poate fi prajita un pic pentru un gust mai intens si aspect mai deosebit, ceea ce am facut si eu. Asa ca am pus-o intr-o tava si am copt-o 10-12 minute la foc mediu (180ºC). In timpul coacerii am scos tava de 3 ori si am amestecat sa nu se arda.

Cand s-a racit prajitura, am batut frisca tare si am intins-o deasupra. Am presarat apoi nuca de cocos rasa si prajita. Se poate orna si cu bucatele de ananas.

Prajitura cu ananas si cocos

Spor la prajiturit!

Print Friendly, PDF & Email

Adaugă un comentariu: