Triunghiuri cu alune

Triunghiuri cu alune

Stiti deja ca mie imi plac foarte mult alunele, deci despre prajitura aceasta nu pot spune decat ca e delicioasa. Dar cred ca e foarte buna si cu nuca in loc de alune. Nu uitati sa coaceti un pic nuca inainte 😉

Pentru o tava de aproximativ 22*36cm, avem nevoie de:

Pentru aluat:

  • 250g unt rece
  • 125g zahar tos
  • 375g faina
  • un praf de sare
  • jumate de lingurita pudra de vanilie (sau inlocuiti 20g zahar cu 2 pliculete zahar vanilat)

Pentru crema:

  • 150g alune de padure macinate
  • 150g alune de padure tocate
  • 150g unt
  • 150g zahar tos

In plus:

  • 150g gem de caise

Pentru finisat:

  • 50g ciocolata cuvertura

Cum am facut:
[obi_random_banners align=”center” screen=”single”]

Am incalzit cuptorul la foc mijlociu (180ºC).

Pentru aluat, am pus untul taiat cubulete, faina, zaharul amestecat cu pudra de vanilie si sarea pe blatul de lucru si am framantat cu mana pana s-a format aluatul. L-am invelit in folie de plastic si l-am pus 30 de minute la frigider.

Am pus alunele intr-o tava si le-am copt 15 minute la 180ºC, apoi le-am lasat cateva minute sa se racoreasca si le-am frecat intre palme ca sa curat pielita maro (nu e nicio problema daca mai ramane pielita pe unele). Jumatate din ele le-am macinat si jumatate le-am maruntit doar cu cutitul. Le-am lasat deoparte.

Triunghiuri-cu-alune3

Am taiat o hartie de copt pe dimensiunea tavii si am pus-o pe masa. Am pus aluatul rece pe hartie si o folie de plastic deasupra de aluat si l-am intins cu sucitorul cat s-a putut. Apoi am mutat hartia cu aluatul in tava si l-am mai intins cu rola mica (sau prin presare cu degetele) astfel incat fundul tavii sa fie uniform acoperit. Am indepartat folia de plastic de deasupra si am copt foaia 15 minute la 180ºC. Daca va amintiti, intepati foaia cu furculita din loc in loc inainte de a o pune la cuptor… eu am uitat.

Imediat dupa ce am scos tava din cuptor, am uns foaia cu gemul de caise. Am lasat tava deoparte.

Pentru crema, am pus intr-o cratita untul, zaharul, alunele macinate si cele maruntite si 2 linguri de apa si am pus cratita pe foc mic. Am amestecat continuu pana s-a infierbantat compozitia si s-a topit untul. Am luat-o de pe foc, am turnat-o imediat in tava peste stratul de gem si am nivelat-o. Am pus din nou tava in cuptor si am mai copt inca 25 de minute la aceeasi temperatura de 180ºC.

Cand am scos-o din cuptor, imediat am taiat prajitura in patrate cu latura de aprox 7- 8cm, apoi fiecare patrat in 2 triunghiuri. Am lasat-o apoi sa se raceasca in tava.

Pentru finisare, am topit pe aburi 50g ciocolata cuvertura si am inmuiat fiecare triunghi cu unul din varfuri in ciocolata, dupa care le-am lasat sa se usuce si sa se intareasca ciocolata.

Daca doriti, puteti sa taiati prajitura si in dreptunghiuri sau patrate, cum taiati in mod obisnuit o prajitura. Alegerea e a voastra.

Triunghiuri cu alune

Spor la prajiturit!

Sursa: amicella.de – Mini-Nussecken

Print Friendly, PDF & Email

Adaugă un comentariu: