Cupe cu vanilie si spuma de capsuni

Cupe cu vanilie si spuma de capsuni

Spuma de capsuni din sezonul 2016… De data aceasta m-am gandit sa folosesc si cele 2 galbenusuri ramase si am facut cu ele o crema de vanilie. A rezultat un desert delicat, parfumat si aratos.

Pentru 4 cupe avem nevoie de:

Pentru crema de vanilie:

  • 300ml lapte
  • 2 galbenusuri
  • 50g zahar tos
  • 20g amidon
  • semintele unei pastai de vanilie

Pentru spuma de capsuni:

  • 300g capsuni
  • 50g zahar tos (sau dupa gust)
  • 2 albusuri

In plus:

  • 100g capsuni

Cum am facut:

Am inceput cu crema de vanilie. Am pus laptele impreuna cu semintele de vanilie sa se infierbante. Intre timp, am frecat galbenusurile cu zaharul pana s-au omogenizat si s-au deschis la culoare, apoi am adaugat amidonul si l-am incorporat. Am strecurat laptele fierbinte sa retin impuritatile de la semintele de vanilie (cand le-am razuit de pe pastaie, s-a mai dus si din pastaie). Am adaugat mai intai un sfert din laptele fierbinte peste crema si am amestecat cu telul sa se incorporeze, apoi si restul de lapte in inca 2 reprize. Am pus cratita pe foc mediu si am amestecat continuu cu telul pana s-a ingrosat crema. Am acoperit-o cu folie de plastic in contact cu crema si am pus-o la racit.

Cupe-cu-vanilie-si-spuma-de-capsuni3

Pentru spuma de capsuni, am spalat capsunile, le-am curatat si le-am pasat. Am pus piureul rezultat intr-un vas mai inalt, am adaugat zaharul si cele 2 albusuri si am mixat, mai intai la viteza mica sa nu stropeasca, apoi la viteza mare, pana spuma s-a intarit, astfel incat, daca am intors vasul cu fundul in sus, spuma nu a cazut de pe vas.

Am mixat putin crema racita sa devina din nou cremoasa si am distribuit-o cu lingura in 4 cupe de inghetata.

Am taiat feliute vreo 10 capsuni (ale mele au fost mai mici) si le-am aranjat intr-un strat deasupra cremei de vanilie.

Cupe-cu-vanilie-si-spuma-de-capsuni4

Am pus spuma de capsuni intr-un pos cu dui mare (13-15mm) si am distribuit-o in cele 4 cupe.

Am mai pus cate o capsunica in varful fiecarei cupe si au fost gata pentru degustare.

Cupe cu vanilie si spuma de capsuni

Spor la prajiturit!

Print Friendly, PDF & Email

Adaugă un comentariu: