Prajitura cu nuca si glazura galbena

Prajitura cu nuca si glazura galbena

Prajitura cu nuca si glazura galbena este foarte gustoasa, iar reteta prajiturii este foarte simpla. Din aceeasi categorie, a prajiturilor cu nuca, gasiti pe blog retetele pentru Pita magnatilor si Prajitura chinezeasca, pe care sper ca le-ati incercat deja.

 

Prajitura cu nuca si glazura galbena

Pentru o tava de aproximativ 36*24cm, avem nevoie de:

Pentru aluat:

  • 400g faina
  • 100g zahar tos fin
  • 250g unt la temperatura camerei
  • un plic praf de copt
  • un praf de sare
  • un ou
  • o lingura smantana
  • coaja rasa de la o lamaie
  • zahar vanilat (eu am inlocuit o parte din zahar cu zahar vanilat facut in casa)

Pentru bezeaua cu nuca:

  • 4 albusuri
  • 200g zahar tos (eu am pus doar 100g de data asta si pentru noi a fost suficient de dulce)
  • 150g nuca macinata

Pentru glazura galbena:

  • 4 galbenusuri
  • 4 linguri pline zahar pudra
  • o lingura zeama de lamaie
  • jumate de lingurita extract de vanilie

Cum am facut  prajitura cu nuca si glazura galbena:


Am incalzit cuptorul la foc mediu (180ºC) si am uns usor cu unt o tava dreptunghiulara de 36*24cm.

Pentru aluat, am cernut pe blatul de lucru faina, am amestecata-o cu praful de copt, sarea si zaharul, am ras deasupra coaja de lamaie si am amestecat totul cu untul moale. Apoi am adaugat oul si smantana si le-am framatat pana s-a legat aluatul. L-am intins in foaie, l-am transferat in tava si l-am nivelat cu rola mica (sau cu degetele).

Prajitura cu nuca si glazura galbena

Pentru bezeaua cu nuca, am batut albusurile spuma tare, am adaugat treptat zaharul, mixand in continuare. La sfarsit, am adaugat nuca macinata si am incorporat-o usor cu spatula. Am distribuit bezeaua peste aluat si am nivelat-o.

Am pus tava in cuptorul incins si am copt 30 de minute la foc mediu (180ºC).

Prajitura cu nuca si glazura galbena

Intre timp am facut glazura galbena, mixand galbenusurile cu zaharul pudra cernut, zeama de lamaie si extractul de vanilie pana s-a topit zaharul si glazura s-a deschis la culoare si a devenit cremoasa.

Prajitura cu nuca si glazura galbena

Am turnat glazura peste prajitura fierbinte, imediat dupa ce am scos-o din cuptor, am nivelat-o, apoi am introdus din nou tava in cuptor pentru 10 minute la foc minim, cu usa deschisa ca sa se usuce cat de cat glazura. Am lasat-o apoi sa se raceasca. Ca sa se usuce glazura, e bine sa lasam prajitura intr-un loc mai cald, nu trebuie pusa la rece.

Rece, prajitura cu nuca si glazura galbena se feliaza dupa preferinta. Cine doreste, poate sa o decoreze cu nuca maruntita (eventual prajita putin), ciocolata, coaja de lamaie confiata etc.

Prajitura cu nuca si glazura galbena

Spor la prajiturit!

Print Friendly, PDF & Email

Adaugă un comentariu: