Am avut un pitic, să pun sosul de fructe în mijloc la cheesecake. Am reușit. E mai bun așa 🙂
Eu am mâncat prima felie de cheesecake la o cofetărie. Mi s-a părut uscat. În altă parte n-am incercat, am căutat o rețetă și mi-am făcut singură. A ieșit un cheesecake cremos si delicios.Din mulțimea de rețete de cheesecake de pe net, eu am ales sa o fac pe cea de pe foodstory.ro
Reteta este pentru o tavă cu diametrul de 23cm. Daca tava in care vrei sa faci are o alta dimensiune, poti sa calculezi cantitatea de ingrediente cum fac eu.
Blatul de biscuiți :
- 200 g biscuiți
- 50 g zahăr ( eu am pus zahăr brun)
- 110 g unt topit
Crema de brânză:
- 800 g crema de branza
- 200 g zahăr
- 3 linguri făină
- 4 ouă mari la temperatura camerei
- 70 ml frișcă lichidă
- coaja rasă de la o lămâie
- o linguriță extract de vanilie
Sosul de fructe de pădure :
- 400 g fructe de pădure (proaspete sau congelate)
- 50 g zahăr (sau după gust)
- 2 linguri amidon
- 2 linguri apă
Cum am făcut :
[obi_random_banners align=”center” screen=”single”]
Mai întâi am aprins incalzit cuptorul. Din păcate nu am un cuptor electric. Cuptorul electric se încălzește la 170 grade. Am pregătit tava, pe care am învelit-o pe dinafară în folie de aluminiu (este posibil să curgă grăsime din tavă în timpul coptului, care se arde) și am uns-o pe dinăuntru cu unt. Am pus apoi untul la topit într-o crăticioara, în cuptorul care se încălzește. Am zdrobit biscuiții. Într-un bol, am amestecat biscuiții zdrobiți cu zahărul și untul topit, apoi am întins amestecul uniform în tavă și pe margini cam 2cm. Am pus tava în frigider până am preparat crema.
Pentru crema de brânză, am mixat 2 minute crema de brânză cu zahărul și făina la viteză medie. Am adăugat apoi pe rând ouăle, mixând după fiecare doar până la incorporare.
Am adăugat apoi frișca lichidă, coaja rasă de lămâie și extractul de vanilie și am mai mixat puțin până la incorporare.
Crema am turnat-o apoi în tavă, peste blatul de biscuiți și am dat-o la cuptor la foc mediu (170 grade).
După 15 minute am redus focul la minim și l-am mai copt 60 minute.
Când l-am scos din cuptor era umflat, dar pe măsură ce se răcește, se lasă. Am tras cu un cuțit cu lama subțire pe margine să îl desprind de tavă și l-am lăsat să se răcească bine, inclusiv la frigider vreo oră.
Între timp am făcut sosul de fructe de pădure. Eu am folosit fructe congelate, pe care le-am decongelat și le-am pus la fiert împreună cu zaharul. Când s-a topit zahărul și au început să fiarbă, am dizolvat amidonul în 2 linguri de apă rece și l-am turnat peste fructe. Am amestecat până s-a îngroșat sosul și fructele au devenit lucioase. L-am pus la răcit.
Am scos apoi cheesecake-ul din frigider, l-am scos din tavă, l-am tăiat în două ca pe tort și am pus sosul de fructe între cele 2 felii. L-am ornat deasupra cu zmeură și zahăr praf și l-am mâncat cu mare poftă.
Obișnuit, sosul de fructe se pune deasupra cheesecake-ului, dar cum spuneam, eu am avut un pitic 🙂
Sosul se poate prepara și din alte fructe în mod asemănător.
Cheesecake-ul se poate îmbrăca și în haine de sărbătoare, la fel ca și un tort. Acesta e un cheesecake cu afine făcut cadou unei domnișoare la aniversare.
Cam atât am avut să vă spun în prima mea postare. Mulțumesc pentru vizita. Sper sa fiți îngăduitori cu mine 🙂