Vă propun ceva simplu, rapid și buuun, bun.
Ingrediente pentru o tavă de 30*22 cm:
Pentru brownie avem nevoie de:
- 210g ciocolată neagră
- 150g unt
- 4 ouă mari
- 130g făină
- 25g cacao extraneagră
- jumate linguriță sare
- jumate pachet praf de copt
- 175g zahăr
Pentru cheesecake avem nevoie de:
- 500g cremă de brânză
- 150g zahăr
- 2 linguri făină
- 3 ouă mari
- 50ml smântână pentru frișcă
- o linguriță extract de vanilie
- coajă rasă de la jumate de portocală (am pus eu) sau de lămâie sau altă aromă după gust
Cum am făcut:
[obi_random_banners align=”center” screen=”single”]
Am încălzit cuptorul la foc mediu (175ºC). Am tapetat tava cu unt si făină (se poate și cu hârtie).
Într-un bol am amestecat făina, cacaoa și praful de copt. Am lăsat deoparte.
Am topit pe aburi ciocolata împreună cu untul. Am lăsat să se răcească. Între timp am mixat ouăle cu zahărul până și-au dublat volumul. Am adăugat ciocolata topită și extractul de vanilie și am omogenizat. La final,am adăugat amestecul de făină și am încorporat ușor cu o spatulă. Am păstrat 2 linguri din compoziție pentru decor, iar restul l-am turnat în tavă și am nivelat.
Am făcut cheesecake-ul: Am mixat crema de branza cu zahărul până a devenit cremoasă. Am adăugat pe rând ouăle, mixând după fiecare până la încorporare. Am adăugat făina, smântâna pentru frișcă, extractul de vanilie și coaja rasă de portocală și am omogenizat. Am turnat crema peste brownie și am pus din loc în loc grămăjoare din cele 2 linguri de brownie rămase, cu care am marmorat cheesecake-ul (mie nu mi-a iesit faza cu marmoratul). Am copt 45 de minute.
Rece, l-am tăiat în bucăți și am mâncat cu mare poftă!
Simplu, nu?