Este un cadou frumos, gustos și o surpriză plăcută pentru primitor.
Ingrediente pentru 12 cupcakes (mi-au ieșit 15):
Pentru brioșe :
- 225g făină
- 2 lingurițe praf de copt
- 175g zahăr tos
- coaja rasă de la 2 lămâi
- o lingură semințe de mac
- 3 ouă
- 100g iaurt
- 175g unt topit răcit
Pentru cremă :
- 250ml apă
- 60g zahăr tos
- 1 gălbenuș
- 1 ou
- 25g amidon (sau făină)
- 30g zahăr tos
- 20g unt
- coaja rasă de la jumate de lamaie
- 30ml suc de lămâie
- jumate de linguriță extract de vanilie
- 170g unt (82% grăsime) la temperatura camerei
Cum am făcut:
[obi_random_banners align=”center” screen=”single”]
Am încălzit cuptorul la foc mijlociu (180ºC). Am pus hârtii într-o tavă de brioșe cu 12 cavități. Am prăjit într-o tigaie o lingură de semințe de mac. Am topit untul și l-am lăsat să se răcească.
Într-un bol, am amestecat făina cu praful de copt, zahărul, coaja de lămâie și semințele de mac prăjite.
Separat am mixat ouăle, apoi am adăugat iaurtul. Am combinat treptat ouăle cu amestecul de făină și unt topit ( în 3 reprize).
Am umplut fiecare hârtie până la trei sferturi cu compoziția obținută și am copt la foc mediu 20 de minute. Le-am scos din tavă și le-am lăsat să se răcească. Au crescut cam mult, așa că le-am tăiat capacul la fiecare înainte de a pune crema.
Pentru cremă, am dizolvat cele 60g zahăr în 250ml apă, am pus pe foc și am adus la punctul de fierbere.
Într-un bol de metal (care poate fi pus pe foc) am mixat gălbenușul și oul, am adăugat apoi cele 30g zahăr și amidonul și am mixat în continuare. Am adăugat coaja rasă de lămâie, apoi am turnat în fir subțire apă fierbinte în timp ce mixam. Când am terminat de adăugat apa, am pus compoziția pe foc și am amestecat cu telul constant până s-a îngroșat crema. Am luat de pe foc, am adăugat cele 20g unt, 30ml suc de lămâie și jumate linguriță extract de vanilie și am amestecat până s-a topit untul și s-au combinat. Am acoperit crema cu folie de plastic și am lăsat-o să se răcească.
Am mixat untul moale si l-am combinat cu crema răcită la temperatura camerei. Am turnat crema pe cupcakes cu ajutorul unui poș cu dui in formă de stea deschisă.
Pentru buchet, am tăiat un cerc din polistiren pe dimensiunea vasului, l-am îmbrăcat în hârtie creponată verde și l-am pus în vas. Am înfipt bețe de frigărui în polistiren și am aranjat brioșele în formă de buchet. Am făcut o probă când încă n-aveau cremă. Am băgat fiecare cupcake cu cremă în hârtie de brioșe tip lalea și l-am aranjat în buchet.
Sursa de inspirație pentru cupcakes: Good Food Romania.