Mie îmi place cheesecake-ul cel mai mult cu sos de fructe, dar alții preferă caramelul sau ciocolata. De aceea am făcut mini cheesecake-uri și am mâncat fiecare cu toppingul preferat. Vă arăt de data asta cum le-am făcut pe cele cu caramel…. foarte simplu.
Pentru 18 mini cheesecake-uri avem nevoie de următoarele:
Pentru blatul de biscuiți:
- 100g biscuiți
- 60g unt topit
- 25g zahăr brun
Pentru crema de brânză:
- 400g cremă de brânză
- 100g zahăr tos
- 2 linguri rase de făină
- 2 ouă mari la temperatura camerei
- 35ml smântână pentru frișcă
- coajă rasă de lămâie
- o linguriță extract de vanilie
Pentru sosul caramel:
- 175g caramele
- 70ml smântână pentru frișcă
Cum am făcut:
[obi_random_banners align=”center” screen=”single”]
Am încălzit cuptorul la foc mediu (175ºC) și am pregătit 2 tăvi de brioșe, în care am pus 18 hârtii de muffins.
Blatul de biscuiți și crema de branza se prepară exact ca și la cheesecake-ul de aici .
Am distribuit amestecul de biscuiți în fiecare hârtie și l-am presat bine cu lingurița. Am pus apoi cu un polonic mic crema de brânză peste biscuiți, astfel încât să rămână gol cam 1 cm până sus.
Am copt 20 de minute, apoi le-am lăsat să se răcească bine. Ele se umflă când se coc, dar când se răcesc, se lasă la loc.
Sosul caramel este foarte simplu de făcut. Am pus într-o crăticioară, pe foc mic, caramelele și smântâna pentru frișcă. Am amestecat până s-au topit caramelele și s-a omogenizat sosul. L-am lăsat să se răcească.
Am scos mini cheesecake-urile din hârtii, am pus sos caramel pe ele și am mâncat cu mare poftă. 🙂
Dacă nu vă place sosul caramel, puteți să le serviți cu sos de fructe ca aici sau cu un sos de ciocolată (aproximativ 150g ciocolată neagră, 180 ml smântână pentru frișcă topite împreună pe foc mic). În toate variantele sunt delicioase.
S-aveți poftă!