Nu știu alții cum sunt, dar eu mănânc întotdeauna la micul dejun ceva dulce. Alături de un pahar cu lapte, acești muffins sunt numai buni.
Din ingredientele de mai jos mi-au ieșit 13 bucăți. Poate pentru că le-am făcut vineri, în 13 🙂
- 250g făină
- jumate linguriță de praf de copt
- jumate linguriță de bicarbonat de sodiu
- un praf de sare
- 60g zahăr (din care 20g zahăr vanilat)
- un ou
- 250ml lapte
- 60ml ulei
- 2 linguri de iaurt
Până aici e rețeta de bază. În plus, pune fiecare ce-i place și ce are prin casă (nuci, fructe deshidratate, fructe proaspete sau congelate: afine, banane, mere, căpșuni, ananas etc, coajă rasă de lămâie sau portocală). Eu am pus:
- 100g curmale tăiate mărunt
- 50g alune prăjite tocate grosier (cumpărate așa din supermarket)
Cum am făcut:
[obi_random_banners align=”center” screen=”single”]
Am încălzit cuptorul la foc mijlociu (180ºC) și am uns cu unt o tavă de muffins.
Într-un bol am amestecat ingredientele uscate: făina, zahărul, zahărul vanilat, praful de copt, bicarbonatul de sodiu, sarea, alunele și curmalele mărunțite.
În alt bol am amestecat ușor cu un tel laptele, oul și uleiul. Am turnat apoi amestecul lichid peste ingredientele uscate și am amestecat cu telul până s-au încorporat. Am turnat compoziția în cavitățile tăvii până la 2/3 din capacitate și am copt 25 de minute la foc mijlociu, până a trecut testul scobitorii (o scobitoare introdusă în muffin iese curată, fără urme de aluat necopt).
Am scos muffins-urile din tavă și le-am lăsat să se răcească.
Să aveți o zi spornică!