Datorită aromei puternice de arahide, prăjitura aceasta ori vă place, ori nu vă place. Nu există cale de mijloc. Mie îmi place atât de mult, că nu mă mai pot opri din mâncat.
Pentru o tavă de 27*22 cm (măsurată în interior), avem nevoie de următoarele ingrediente:
Pentru brownie:
- 170g ciocolată neagră
- 85g unt (82% grăsime)
- 25g cacao
- 60 ml cafea
- 2 ouă
- 200g zahăr
- 100g făină
- 5g praf de copt
- un praf de sare
Pentru crema de brânză cu unt de arahide:
- 400g cremă de brânză la temperatura camerei
- 200g zahăr pudră
- 250g unt (82% grăsime) la temperatura camerei
- 4 linguri cu vârf unt de arahide (sau după gust)
Cum am făcut:
[obi_random_banners align=”center” screen=”single”]
Pentru blatul de brownie, am încălzit cuptorul la foc mijlociu (175ºC) și am uns cu unt și tapetat cu făină o tavă de 27*22 cm.
Am topit ciocolata împreună cu untul și cacaoa pe aburi și le-am lăsat să se răcească. Am făcut și cafeaua și am lăsat-o să se răcească.
Într-un vas, am cernut făina împreună cu praful de copt și sarea și le-am amestecat foarte bine.
În alt vas am mixat ouăle cu zahărul până și-au dublat volumul, apoi am adăugat amestecul de ciocolată topită și răcită și am mixat. Am adăugat și cafeaua și am încorporat-o. La sfârșit, am adăugat făina și am încorporat-o cu telul. Am turnat compoziția în tavă și am copt 25 de minute la foc mijlociu.
Am lăsat blatul să se răcorească un pic, apoi l-am scos din tavă. (Am pus o tavă peste tava cu blatul și le-am întors printr-o mișcare rapidă, astfel încât, blatul ajunge cu fața în jos în noua tavă. Apoi am pus peste blat tava pe care va rămâne prăjitura și le-am întors din nou printr-o mișcare bruscă.) Am lăsat blatul să se răcească complet.
Pentru cremă, am mixat untul cu crema de branza (aflate la temperatura camerei) până au devenit spumoase. Apoi am adăugat câte o lingură de zahăr pudră (neapărat cernut) și am mixat după fiecare. La sfârșit am adăugat untul de arahide, tot câte o lingură o dată, în timp ce mixam. A ieșit o cremă ușoară și pufoasă și foarte aromată, așa cum îmi place mie.
Am distribuit crema peste blatul de brownie și, pentru aspect, am făcut adâncituri cu lingura.
Ce să vă zic?!… Norocul meu că soțului nu-i place 😉
Spor la prăjiturit!