Brownie cu crema de branza si unt de arahide

Brownie cu crema de branza cu unt de arahide

Această rețetă de brownie cu crema de branza si unt de arahide este pentru cei care iubesc aromele intense și combinațiile îndrăznețe. Gustul puternic al untului de arahide domină fiecare înghițitură, așa că prăjitura nu lasă loc de compromisuri – ori te cucerește, ori preferi să o eviți. Pentru mine, este atât de bună încât nu mă pot opri din mâncat!

Un detaliu util: cantitatea de cremă specificată în rețetă este generoasă, dar poți folosi doar jumătate din ingrediente pentru un strat mai subțire, fără să sacrifici deloc gustul.

Pentru o tavă de 27*22 cm (măsurată în interior), avem nevoie de următoarele ingrediente:

Brownie:

  • 170g ciocolată neagră
  • 85g unt (82% grăsime)
  • 25g cacao
  • 60 ml cafea
  • 2 ouă
  • 200g zahăr
  • 100g făină
  • 5g praf de copt
  • un praf de sare

Crema de brânză cu unt de arahide:

  • 400g cremă de brânză la temperatura camerei
  • 200g zahăr pudră
  • 250g unt (82% grăsime) la temperatura camerei
  • 4 linguri cu vârf unt de arahide (sau după gust)

Cum am făcut Brownie cu crema de branza si unt de arahide:

Pentru blatul de brownie, am încălzit cuptorul la foc mijlociu (175ºC) și am uns cu unt și tapetat cu făină o tavă de 27*22 cm.

Am topit ciocolata împreună cu untul și cacaoa pe aburi și le-am lăsat să se răcească. Am făcut și cafeaua și am lăsat-o să se răcească.

Într-un vas, am cernut făina împreună cu praful de copt și sarea și le-am amestecat foarte bine.

Brownie cu crema de branza cu unt de arahide1

În alt vas am mixat ouăle cu zahărul până și-au dublat volumul, apoi am adăugat amestecul de ciocolată topită și răcită și am mixat. Am adăugat și cafeaua și am încorporat-o. La sfârșit, am adăugat făina și am încorporat-o cu telul. Am turnat compoziția în tavă și am copt 25 de minute la foc mijlociu.

Am lăsat blatul să se răcorească un pic, apoi l-am scos din tavă. (Am pus o tavă peste tava cu blatul și le-am întors printr-o mișcare rapidă, astfel încât, blatul ajunge cu fața în jos în noua tavă. Apoi am pus peste blat tava pe care va rămâne prăjitura și le-am întors din nou printr-o mișcare fermă.) Am lăsat blatul să se răcească complet.

Pentru crema de branza cu unt de arahide, am mixat untul cu crema de branza (aflate la temperatura camerei) până au devenit spumoase. Apoi am adăugat câte o lingură de zahăr pudră (neapărat cernut) și am mixat după fiecare. La sfârșit am adăugat untul de arahide, tot câte o lingură o dată, în timp ce mixam. A ieșit o cremă ușoară și pufoasă și foarte aromată, așa cum îmi place mie.

Brownie cu crema de branza cu unt de arahide3

Am distribuit crema peste blatul de brownie și, pentru aspect, am făcut adâncituri cu lingura.

Ce să vă zic?!… Norocul meu că soțului nu-i place 😉

Brownie cu crema de branza cu unt de arahide

Spor la prăjiturit!

Adaugă un comentariu: