Acești biscuiți au fost inventați de americani. Nu mă dau în vânt după dulciurile americane, dar asta nu înseamnă că nu pot să iau și de la ei ce mi se pare bun. Și biscuiții ăștia sunt chiar foarte buni (după ce reducem cantitatea de zahăr).
Pentru o porție, din care mi-au ieșit 37 de biscuiți, avem nevoie de:
- 260 g făină
- un pliculeț praf de copt
- 170 g unt la temperatura camerei
- 100g zahăr brun
- 100g zahăr tos
- 180 g unt de arahide
- un ou mare
- o linguriță extract de vanilie
- 80 g arahide coapte tocate grosier
Cum am făcut:
[obi_random_banners align=”center” screen=”single”]
Am încălzit cuptorul la foc mediu (180ºC) și am tapetat două tăvi cu hârtie de copt.
Într-un vas am amestecat făina cu praful de copt și l-am lăsat deoparte.
În alt vas, am mixat untul cu zahărul (brun și alb) până a devenit spumos (vreo 2-3 minute). Am adăugat pe rând untul de arahide, oul și extractul de vanilie, mixând de fiecare dată până la încorporare. Apoi am adăugat făina amestecată cu praful de copt și, la sfârșit, arahidele și le-am încorporat.
Din aluatul obținut, am rupt bucățele, din care am format bile cu diametrul de aproximativ 2,5 cm, pe care le-am pus în tava tapetată cu hârtie de copt la distanță de 5 cm între ele. Apoi, cu o furculiță, am apăsat pe fiecare bilă de două ori, în cruce, până s-a aplatizat bila și s-a format modelul deasupra. (Acest model este specific biscuiților cu unt de arahide).
Am copt 12-15 minute la foc mediu (180ºC). Foarte gustoși….
Spor la prăjiturit!
Adaptare după Le Cordon Bleu – Patisserie & Baking Foundations