Nu mă îndoiesc că știți să faceți spumă de căpșuni, dar sigur n-ați făcut-o ca mine. Deci….
Pentru 3-4 pahare de 400ml, avem nevoie de următoarele:
- 500g căpșuni
- 60g zahăr (sau după gust)
- 2 linguri suc de lămâie proaspăt stors
- 2 albușuri (gălbenușurile rămase se pot congela într-o cutiuță, după ce au fost amestecate bine cu o linguriță rasă de zahăr pudră)
Cum am făcut:
[obi_random_banners align=”center” screen=”single”]
Am spălat căpșunile, le-am scurs, am lăsat 10-12 bucăți deoparte pentru finisare, iar pe celelalte le-am pasat foarte bine. Am împărțit piureul obținut în două vase, unul pentru sos, iar celălalt pentru spumă.
Pentru sos, am adăugat la piureul de capsuni 30g de zahăr (eu am pus zahăr pudră, dar nu e nevoie, se topește și cel tos) și o lingură de suc de lămâie și am amestecat până s-a topit zahărul. Am lăsat deoparte.
Pentru spumă, am adăugat la piureul de căpșuni 30g zahăr, o lingură suc de lămâie și 2 albușuri. Am mixat apoi până s-a întărit foarte bine spuma (nu cade dacă întoarcem vasul cu susul în jos). Am pus spuma în poș (pungă) și am aranjat paharele: un strat de spumă, o căpșună tăiată feliuțe, sos de căpșuni, alt strat de spumă, feliuțe, sos și am terminat cu un strat de spumă.
Aceasta a fost banala spumă de căpșuni. Poftiți!