Cu această tartă declar deschis sezonul cireșelor. Începem cu ceva simplu…
Pentru o tartă cu diamentrul de 24-25 cm, avem nevoie de:
- 500g cirese
- 100g zahăr pudră
- 125g făină
- un praf de sare
- 3 ouă
- 300ml lapte
- o păstaie de vanilie
Cum am făcut:
[obi_random_banners align=”center” screen=”single”]
Am spălat cireșele, le-am scos sâmburii, apoi le-am amestecat cu 50g de zahăr pudră și le-am lăsat să stea 30 de minute.
Am încălzit cuptorul la foc mijlociu (180ºC) și am uns bine cu unt o tavă de tartă cu diamentrul de 24 cm.
Într-un bol, am amestecat făina cu sarea apoi cu celelalte 50g de zahăr pudră cernut.
Separat am bătut puțin cele trei ouă cu furculița, ca pentru omletă, apoi le-am adăugat peste amestecul de făină și zahăr.
Am despicat păstaia de vanilie în două pe lungime, am scos semințele și le-am adăugat în compoziție. Am amestecat până s-au omogenizat.
La sfârșit am adăugat laptele și am omogenizat din nou.
Am aranjat cireșele în tava unsă cu unt și am turnat compoziția peste.
Am copt 35 de minute.
Am lăsat tarta să se răcească și am pudrat-o cu zahăr.
Nu pot să spun decât că e prea mică…
Spor la prăjiturit!
Sursa: Adaptare după Pierre Hermes – Le Larousse des Desserts: Clafoutis