N-am facut cam de mult biscuiti, nu-i asa? 🙂
Biscuitii acestia sunt numiti dupa regiunea franceza din care provin, respectiv Bretania si dupa forma lor asemanatoare cu pucurile metalice folosite în jocul palet breton, un joc foarte popular in Franta chiar si in zilele noastre.
De fapt, sunt niște biscuiti simpli, cu unt si in care eu am ales sa pun zahar brun pentru o aroma mai deosebita.
! De facut daca aveti galbenusuri ramase de la alte preparate.
Pentru o portie, din care mi-au iesit 24 de biscuiti de 7cm diametru, avem nevoie de:
- 400g faina
- 8g praf de copt
- un praf de sare
- 200g zahar brun
- o lingurita extract de vanilie
- 250g unt la temperatura camerei
- 4 galbenusuri
- un ou pentru uns biscuitii
Cum am facut:
[obi_random_banners align=”center” screen=”single”]
Am incalzit cuptorul la foc mediu (180ºC) si am uns usor cu unt doua tavi.
Intr-un vas am amestecat faina cu praful de copt și sarea si le-am lasat deoparte.
In alt vas am mixat untul moale impreuna cu zaharul pana a devenit cremos, am incorporat extractul de vanilie si galbenusurile, apoi am adaugat faina cu praful de copt si am mai mixat putin, pana s-a legat aluatul. Am pus aluatul pe blat si am intins o foaie de aproximativ 1 cm grosime.(Am folosit faina sa nu se lipeasca foaia de blat și de sucitor). Apoi am taiat biscuitii cu un decupator rotund cu diametrul de 7 cm si i-am transferat cu o spatula (sau un cutit cu lama lata) in tavile pregatite.
Am batut putin cu furculita un ou impreuna cu o lingura de apa și am uns apoi cu el biscuitii cu ajutorul unei pensule. Am mai facut niste dâre cu furculita deasupra biscuitilor și i-am copt 15 minute la foc mediu(180°C).
Dupa ce am scos tava din cuptor, am scos biscuitii tot cu ajutorul spatulei si i-am pus pe un gratar sa se raceasca. Trebuie manevrati cu grija pentru ca sunt foarte fragezi.
Ca varianta, daca va place, puteti sa-i aromati cu coaja de lamaie (adaugata impreuna cu zaharul).
Spor la prajiturit!