Chec cu mere

Chec cu mere

Fiu-meu a vrut sa manance ceva cu scortisoara. I-am propus sa fac galuste cu prune si  a zis; ” Bine, fa galuste cu prune, dar fara prune si fara galuste” 🙂  Asa ca m-am reorientat si am facut acest chec cu mere si cu multa scortisoara. Idee buna, copil multumit…

Am ales sa-l fac in forma de Gugelhupf (Bundt cake la americani), dar se poate face si in tava de chec. Forma mea are diametrul de 24cm.

Pentru un chec, avem nevoie de urmatoarele:

  • 250g unt la temperatura camerei
  • 250g zahar tos
  • 5 oua
  • zahar vanilat
  • 2 lingurite de scortisoara
  • 350g faina
  • 1 plic praf de copt
  • 1 kg mere
  • 50g zahar pudra + 2 linguri apa

Cum am facut:

[obi_random_banners align=”center” screen=”single”]
Am incalzit cuptorul la foc mediu (180ºC) si am uns cu unt si am infainat tava.

Am spalat merele, le-am curatat de coaja si le-am taiat felii subtiri. Le-am amestecat cu 2 lingurite de scortisoara si le-am lasat deoparte.

Am amestecat faina cu praful de copt, le-am cernut si le-am lasat deoparte.

Intr-un bol mai mare am mixat untul cu zaharul si zaharul vanilat pana a devenit spumos. (Eu am inlocuit 30g zahar cu 30g zahar vanilat facut in casa). Am adaugat pe rand ouale, mixand dupa fiecare pana la incorporare. Este posibil sa se taie compozitia, dar nu e nici o problema. Apoi am adaugat amestecul de faina si praf de copt si am mixat. La sfarsit am adaugat merele si am amestecat cu lingura.

Chec-cu-mere2

Am turnat compozitia in forma pregatita si am copt 50-60 de minute la foc mediu. Este gata daca trece testul scobitorii: o scobitoare introdusa in chec, iese curata fara urme de aluat necopt. L-am scos din tava si l-am lasat sa se raceasca pe un gratar.

Am amestecat 50g zahar pudra cu doua linguri de apa rece si am intins glazura obtinuta cu pensula de silicon deasupra checului rece.

Chec cu mere

Sa-mi spuneti daca v-a placut! 🙂

Chec cu mere

Spor la prajiturit!

Adaugă un comentariu: