Cand nu am prea mult timp la dispozitie sa fac un desert, caut o reteta de biscuiti. Si pentru ca mi-am cumparat pistol de biscuiti de vreun an de zile si inca nu l-am folosit, am ales sa fac biscuiti spritati. Dar nu orice biscuiti, biscuiti speciali, cu scortisoara, unul din condimentele mele preferate.
Pentru o portie din care ies 40-50 de biscuiti avem nevoie de:
- 250g faina
- un praf de sare
- o lingurita si jumatate scortisoara macinata
- 100g zahar tos + 1 lingura pentru decor
- 175g unt la tempeartura camerei
- un galbenus
Cum am facut:
[obi_random_banners align=”center” screen=”single”]
Intr-un vas am amestecat zaharul cu o lingurita de scortisoara, am adaugat untul moale si am mixat vreo doua minute pana amestecul a devenit spumos. Am adaugat apoi galbenusul si am mixat inca un minut. La final am adaugat faina amestecata cu sarea si mai departe am framantat cu mana pana s-a legat aluatul. L-am pus intr-o folie si l-am lasat o ora la frigider.
Am incalzit cuptorul la foc mediu (180ºC) si am tapetat cu hartie de copt doua tavi.
Dupa o ora de stat la rece, am pus aluatul in pistolul pentru biscuiti si am format biscuitii. A fost destul de greu pentru ca aluatul este mai uscat, nu se lipeste de hartia de copt, nici de tava (am incercat si sa-i spritez direct in tava, dar fara succes). Cel mai simplu a fost cu cei patrati, care nu trebuie sa se lipeasca de o suprafata ca sa-i putem forma, ii spritam pur si simplu si taiem la dimensiunea dorita. Se mai pot face cu posul, folosind diferite forme de dui sau daca aveti accesoriu special pentru biscuiti la masina de carne. Oricum, indiferent de forma, sunt deliciosi.
Am amestecat apoi o lingura de zahar tos (al meu a fost cam fin, e bine sa fie mai mari cristalele) cu jumatate de lingurita de scortisoara si am presarat acest amestec peste biscuiti.
Am copt biscuitii 10-12 minute la foc mediu.
Intr-o ora, jumatate de portie a disparut ca prin minune…. sunt exceptionali… fragezi si aromati.
Spor la prajiturit!
Sursa: La tana del coniglio.com – Spritz alla cannella