Nu-i asa ca sunt haiosi? Toti copiii o sa-i indrageasca. Puteti sa-i faceti si cu bucatele de ciocolata in loc de bombonelele M&M®, dar sunt mult mai simpatici asa. Neaparat sa-i incercati! 🙂
Pentru o portie, din care au iesit 15 biscuiti (mari, de 10-11 cm), avem nevoie de:
- 260g faina
- 3/4 lingurita bicarbonat de sodiu
- 1/4 lingurita sare fina
- 180g unt la tempeartura camerei
- 130g zahar brun
- 130g zahar tos
- 1 ou + 1 galbenus
- o lingurita extract de vanilie
- 200g bomboane M&M
Cum am facut:
[obi_random_banners align=”center” screen=”single”]
Intr-un vas am cernut faina si am amestecat-o foarte bine cu bicarbonatul de sodiu si sarea. Le-am lasat deoparte.
In alt vas am pus untul moale si zaharul si am mixat 2-3 minute pana compozitia a devenit cremoasa. (Cand nu scot untul din frigider din timp sa se inmoaie, il tai bucatele si il pun in cuptorul cu microunde 30 de secunde la putere minima – cea pentru dezghetare). Am adaugat oul si galbenusul, apoi extractul de vanilie si le-am incorporat. La final am adaugat faina si am mai mixat putin pana s-a incorporat si aceasta. Am acoperit aluatul cu folie si l-am pus 30 de minute la frigider.
Am incalzit cuptorul la foc mediu spre mic (160 – 170ºC) si am tapetat 2 tavi mari cu hartie de copt.
Am luat cate o bucata din aluat, cu mana si am format bile de aproximativ 5 cm diametru. Daca aveti lingura – cupa speciala pentru inghetata, puteti sa o folositi. Am pus bilele in tava, pe hartia de copt, cu distanta mare intre ele pentru ca se latesc foarte mult la copt. Intr-o tava incap 6 biscuiti. Am aplatizat apoi bilele usor cu mana pana au ajuns la un diametru de 6.5 – 7 cm, apoi am aranjat bomboanele pe toata suprafata lor si le-am apasat usor in aluat.
Am pus tava in cuptor si am copt 15-20 de minute pana marginile au devenit maro deschis.
I-am lasat sa se raceasca in tava.
Spre surprinderea mea, aceste bombonele rezista destul de bine la copt. S-au mai crapat unele, dar nu s-au topit si si-au pastrat culoarea destul de bine.
Spor la prajiturit!