Pentru zilele calduroase, un desert rapid si delicios.
Pentru 4 portii avem nevoie de urmatoarele:
- 100g + 100g zmeura
- 200g + 50g mascarpone
- 6 linguri zahar pudra (sau dupa gust)
- o lingura Triple sec sau Cointreau
- 150ml smantana pentru frisca foarte rece
- 3 linguri zeama de lamaie
- jumatate de lingurita extract de vanilie
- zmeura si fistic pentru decor
Cum am facut:
[obi_random_banners align=”center” screen=”single”]
Am spart usor cu furculita 100g zmeura, le-am amestecat cu 2 linguri de zahar pudra si le-am distribuit egal in 4 pahare.
Pentru crema cu mascarpone si zmeura, am pus in blender (sau in tocator) 200g mascarpone, 100g zmeura, 2 linguri zahar pudra, o lingura Triple sec si am mixat pana s-au amstecat ingredientele si am obtinut o crema omogena. Am distribuit apoi crema in pahare, peste zmeura.
Pentru frisca batuta, am mixat 1 minut smantana la viteza mica, am adaugat o lingura zahar pudra si 2 linguri zeama de lamaie, am mai mixat putin, apoi am mai adaugat o lingura de zahar pudra, inca o lingura de zeama de lamaie si jumatate de lingurita extract de vanilie. Am mixat pana s-a intarit frisca, astfel incat se tine de vas daca intoarcem vasul cu fata in jos.
In alt vas am pus cele 50g mascarpone, am amestecat putin cu spatula de silicon, apoi am incorporat usor, tot cu spatula de silicon, frisca batuta in mascarpone in mai multe reprize. Am pus frisca cu mascarpone intr-un pos cu dui in forma de stea si am decorat paharele cu desert. Deasupra am pus zmeura taiata rondele si cateva farame de fistic.
Paharele cu desert se pastreaza la frigider pana in momentul servirii.
Spor la prajiturit!
De unde ati puat paharele? Multumesc
Din Jysk