Prajitura cu cirese si Ricotta

 

Prajitura cu cirese si Ricotta

Este foarte asemanatoare cu prajitura simpla cu cirese, doar textura difera. Branza Ricotta folosita in aluat face prajitura mai densa si, zic eu, cremoasa.

Prajitura cu cirese poate fi aromata cu coaja de portocala, coaja de lamaie sau doar cu vanilie. Dar, e bine sa nu exageram cu aceste arome, pentru ca am acoperi-o pe cea a cireselor, care este mai delicata.

Pentru o tava de aproximativ 36*24 cm, avem nevoie de:

  • 700g cirese
  • 270g faina
  • 30g amidon
  • un praf de sare
  • 90g unt la temperatura camerei
  • 220g zahar tos
  • o lingurita de coaja rasa de portocala sau de lamaie sau o lingurita extract de vanilie (eu am pus coaja de portocala)
  • 5 oua
  • 8g (3/4 pachet) praf de copt
  • 250g Ricotta
  • 2 linguri lichior de cirese

Cum am facut:
[obi_random_banners align=”center” screen=”single”]

Am incalzit cuptorul la foc mijlociu (180ºC) si am uns cu unt si am tapetat cu faina o tava de prajitura dreptunghiulara de 36*24 cm.

Am spalat ciresele, le-am scos samburii si le-am taiat in doua.

Intr-un vas am amestecat faina, amidonul, praful de copt si sarea.

In alt vas am amestecat untul moale cu zaharul si coaja rasa de portocala, am adaugat pe rand ouale, amestecand dupa fiecare pana la incorporare, apoi Ricotta si lichiorul si am amestecat. (Cand am adaugat Ricotta, compozitia s-a taiat, dar s-a reparat cand am pus faina).  A urmat amestecul de faina, pe care l-am adaugat in 3 reprize si, la final, jumatate din cantitatea de cirese.

Prajitura cu cirese si Ricotta

Am pus compozitia in tava, am nivelat-o si am presarat deasupra si restul de cirese.

Am copt prajitura 40 de minute la 180ºC, pana a trecut testul scobitorii.

Am lasat prajitura sa se raceasca in tava, apoi am portionat-o si am servit-o pudrata cu zahar.

Prajitura cu cirese si Ricotta

Spor la prajiturit!

Sursa: Adaptare dupa Torta di ciliegie e ricotta .

Adaugă un comentariu: