Daca in blaturi putem lasa fisticul cu tot cu pielita care il acopera, la creme, care trebuie sa fie fine, fisticul trebuie neaparat curatat. Si cum in Romania nu am gasit inca miez de fistic curatat, solutia este sa-l curatam noi acasa. Este o procedura simpla, doar ca trebuie sa ne programam un pic de timp in plus atunci cand vrem sa facem o prajitura cu fistic. Mai jos va descriu cum am facut.
[obi_random_banners align=”center” screen=”single”]
Am pus apa intr-o craticioara si am pus-o pe foc. Cand a inceput sa fiarba, am pus fisticul in ea si am oprit focul. Am lasat fisticul in apa fiarta 30 de secunde, dupa care l-am strecurat. Am luat apoi cateva boabe si le-am frecat intre palme pana a cazut pielita de pe ele. Cade foarte usor. Am procedat la fel cu tot fisticul.
Prin oparire, fisticul capata si o culoare foarte frumoasa, un verde mult mai intens.
Mai departe, pentru utilizarea fisticului, e bine sa-l coacem 15 minute la 150ºC pentru ca astfel isi dezvolta aroma, la fel ca nucile, alunele de padure, arahidele.
Vedeti aici cum decojesc alunele de padure.
Spor la prajiturit!