Dacă în blaturi putem lasa fisticul cu tot cu pielița care îl acoperă, la creme, care trebuie sa fie fine, fisticul trebuie neaparat curățat. Si cum in Romania nu am găsit încă miez de fistic curățat, soluția este să-l curățăm noi acasă.
Este o procedură simplă, doar că trebuie să ne programăm un pic de timp în plus, atunci când vrem să facem o prăjitură cu fistic.
Cum se decojeste fisticul:
Am pus pe foc o crăticioară cu apă. Când a început să fiarbă, am pus fisticul în ea și am oprit focul. Am lăsat fisticul în apa fiartă 30 de secunde, după care l-am strecurat. Am luat apoi câteva boabe și le-am frecat între palme până a căzut pielița de pe ele. Cade foarte ușor. Am procedat la fel cu tot fisticul.
Prin opărire, fisticul capătă și o culoare foarte frumoasă, un verde mult mai intens.
Mai departe, pentru utilizarea fisticului, e bine să-l coacem 15 minute la 150ºC pentru că astfel isi dezvoltă aroma, la fel ca nucile, alunele de pădure, arahidele.
Vedeți aici cum decojesc alunele de padure.
Spor la prăjiturit!