Mere coapte cu nuci si scortisoara

Mere coapte cu nuci si scortisoara

Merele coapte sunt un desert de iarna la indemana oricui, usor si delicios, care necesita foarte putin timp pentru preparare.

Avem nevoie de:

  • 5 mere
  • 50g nuca
  • o lingurita zahar tos (sau dupa gust)
  • o lingurita scortisoara macinata
  • 10g unt

Cum am facut:

Am incalzit cuptorul la foc mediu (180ºC) si am tapetat cu hartie de copt o tava de prajitura.

Mere coapte cu nuci si scortisoara

Am spalat merele, le-am sters si am scos cotorul din mijloc, dar nu pana la baza marului, sa nu curga umplutura din interior. Am maruntit nucile, le-am amestecat cu zahar si scortisoara si le-am distribuit uniform in gaurile facute. Am indesat bine umplutura in fiecare mar. Deasupra de fiecare umplutura, am pus cate o bucatica de unt.

Am pus merele in tava si le-am copt 45 de minute la foc mediu (180ºC). Daca merele sunt mai mici, se coc mai repede.

Merele coapte se pot servi calde sau reci.

Mere coapte cu nuci si scortisoara

Spor la prajiturit!

Adaugă un comentariu: