Merele coapte sunt un desert de iarna la indemana oricui, usor si delicios, care necesita foarte putin timp pentru preparare.
Avem nevoie de:
- 5 mere
- 50g nuca
- o lingurita zahar tos (sau dupa gust)
- o lingurita scortisoara macinata
- 10g unt
Cum am facut:
Am incalzit cuptorul la foc mediu (180ºC) si am tapetat cu hartie de copt o tava de prajitura.
Am spalat merele, le-am sters si am scos cotorul din mijloc, dar nu pana la baza marului, sa nu curga umplutura din interior. Am maruntit nucile, le-am amestecat cu zahar si scortisoara si le-am distribuit uniform in gaurile facute. Am indesat bine umplutura in fiecare mar. Deasupra de fiecare umplutura, am pus cate o bucatica de unt.
Am pus merele in tava si le-am copt 45 de minute la foc mediu (180ºC). Daca merele sunt mai mici, se coc mai repede.
Merele coapte se pot servi calde sau reci.
Spor la prajiturit!