Muffins sunt alegerea perfecta la micul dejun, langa cafea sau ca gustare in timpul zilei. Azi am ales varianta cu banane, ciocolata si nuci. Sunt aromati si delciosi.
Reteta este pentru o portie de muffins cu banane, ciocolata si nuci din care ies aproximativ 18 bucati. Avem nevoie de:
- 200g faina
- jumatate de lingurita bicarbonat de sodiu
- jumatate de lingurita praf de copt
- un praf de sare
- 75g unt
- 2 oua
- 150g zahar tos
- o lingurita extract de vanilie
- 2-3 banane coapte bine
- 150g (100+50) picaturi de ciocolata
- 100g nuci
Cum am facut:
[obi_random_banners align=”center” screen=”single”]
Am incalzit cuptorul la foc mediu (180ºC) si am tapetat cu hartii speciale cavitatile a doua tavi de briose.
Intr-un vas am amestecat faina, sarea, praful de copt si bicarbonatul. Am topit untul si l-am lasat sa se raceasca. Am curatat bananele si le-am facut piure cu blenderul (sau cu furculita). Am maruntit nucile cu cutitul.
In alt vas am mixat ouale cu zaharul pana si-au dublat volumul. Am adaugat untul topit, vanilia si piureul de banane, am mixat, apoi am adaugat amestecul de faina si am mixat din nou. La sfarsit am adaugat 100g picaturi de ciocolata si nucile maruntite si am mai mixat un pic, doar pana la incorporare.
Am pus cu lingura compozitia in hartiile de briose pana la 3/4 din inaltime. Am presarat deasupra fiecareia picaturi de ciocolata (din cele 50g ramase), apoi am pus tava in cuptor. Am copt muffin-urile 23-25 de minute la foc mediu (180ºC) pana au trecut testul scobitorii (o scobitoare introdusa in muffin, iese curata fara urme de aluat necopt). Le-am scos din tava si le-am lasat sa se raceasca.
Spor la prajiturit!