Cremes cu spuma de mere

Aveți câteva albușuri rămase și nu știți ce să faceți cu ele? Vă invit să încercați un desert simplu și delicios: Cremeș cu spumă de mere. Această rețetă dulce-acrișoară este perfectă pentru momentele când doriți ceva rapid, dar savuros. Cu foi de foitaj gata coapte, pregătirea este floare la ureche, dar puteți folosi și foi de aluat foitaj refrigerat sau congelat, pe care să le coaceți acasă.

Spuma de mere, vedeta acestui desert, are la bază, alături de mere, praf de budincă de vanilie, o scurtătură utilă când ne grăbim, care oferă textură și savoare. Pentru un plus de aromă, recomand praful de budincă cu vanilie Bourbon, pe care tocmai l-am descoperit și eu.

Dacă vreți o prezentare modernă și practică, montați desertul în cupe, pahare sau borcănele. Sfărâmați foile de foitaj, așezați-le la bază, turnați deasupra spuma de mere și acoperiți cu alt strat de fărâme. Veți obține un desert aspectuos și gustos, ideal pentru orice ocazie.

Descoperiți și alte idei delicioase cu mere! Găsiți  aici toate retetele cu mere pe care le-am testat și îndrăgit.

Rețeta este pentru o prăjitură de 20×30 cm, pe care o putem tăia în 12 felii. Avem nevoie de:

  • un pachet de două foi de aluat foitaj de aproximativ 20×30 cm
  • 600 ml suc de mere 100%
  • 2 mere
  • 150 g zahăr tos
  • 2 plicuri budinca de vanilie (eu am avut cu vanilie Bourbon)
  • 5 albușuri
  • jumătate de lămâie
  • jumătate de  linguriță de scorțișoară măcinată
  • un praf de sare

Cum am făcut Cremesul cu spuma de mere:

  1. În cazul în care aveți foi de foitaj refrigerate, prima dată coaceți foile.
  2. Am spălat merele, le-am curățat și le-am ras pe răzătoarea mare. Le-am amestecat cu o lingură de zeamă de lămâie și le-am lăsat deoparte.
  3. Am bătut cele cinci albușuri cu un praf de sare până la stadiul de vârfuri moi. Am adăugat o lingură de zeamă de lămâie și treptat 100 g de zahăr, mixând în continuare până am obținut o bezea tare si lucioasă. Am lăsat-o deoparte.
  4. Într-o cratiță mai mare, am pus la fiert 400 ml de suc de mere, merele rase și 50 g de zahăr. Într-un bol, am amestecat praful de budincă cu celelalte 200 ml suc de mere. Când merele și sucul au început să fiarbă, am turnat amestecul de budincă si am amestecat până crema s-a îngroșat.
  5. Am luat crema de pe foc, am condimentat-o cu o jumătate de linguriță de scorțișoară și încă o lingură de zeamă de lămâie și imediat am adăugat bezeaua în cremă în patru reprize. Am încorporat bezeaua ușor, prin mișcări de răsturnare. Am obținut o cremă de mere delicioasă, foarte pufoasă și aromată.
  6. Pentru asamblare, mai întâi am tăiat una din foi în 12 pătrate. Am pus apoi crema caldă peste foaia rămasă întreagă și am nivelat-o. Am aranjat pătratele care compun cea de-a doua foaie peste cremă. Am lăsat-o să se răcească și apoi am pus-o la frigider pentru 2-3 ore.

Spor la prăjiturit!

Sursa: ALMÁS KRÉMES

Adaugă un comentariu: