Când este vreo ocazie de făcut prăjituri, aceste cornulețe sunt nelipsite la noi. Sunt foarte bune, nu e mult de lucru la ele și se pot face cu câteva zile înainte. Cu cât stau mai mult, cu atât mai fragede devin.
Pentru o porție, avem nevoie de următoarele:
- 250g făină
- 100g nuci măcinate
- 210g unt (la temperatura camerei)
- 80g zahăr pudră
- un ou
- un praf de sare
Pentru finisat:
- 2-3 pliculețe zahăr vanilat
- 100g zahăr pudră
Cum am făcut:
[obi_random_banners align=”center” screen=”single”]
Am încălzit cuptorul la foc mediu (180ºC).
Am pus într-un bol mare toate ingredientele și le-am frământat puțin cu mâna până s-a format aluatul. Am pus aluatul, acoperit cu o folie de plastic, la frigider pentru jumătate de oră.
Pentru a forma cornulețele, am rupt câte o bucățică din aluat, din care am format un sul cam de grosimea unui deget. Am rupt apoi din sul câte o bucată, pe care am curbat-o, dându-i forma de cornuleț.
Le-am copt în tava tapetată cu hârtie de copt (hârtia e opțională) la foc mijlociu 25 de minute. Când le-am scos din cuptor, imediat le-am tăvălit prin zahăr pudră amestecat cu zahăr vanilat.
Asta-i tot 🙂
Spor la prăjiturit!