Mini tarte cu ciocolata si caramel

 Minitarte cu ciocolata si caramel Aceste mini tarte au un gust bogat și intens de cacao. Le recomand tuturor iubitorilor de ciocolată.Pentru aluat avem nevoie de:

  • 115g unt la temperatura camerei
  • 100g zahăr praf
  • un ou mare la temperatura camerei
  • jumate linguriță sare
  • jumate linguriță extract de vanilie sau un plic zahăr vanilat
  • 140g făină
  • 50g cacao cernuta

Pentru sosul caramel:

  • 200g zahăr
  • 150ml smântână pentru frișcă
  • 30g unt

Pentru ganache:

  • 100g ciocolată neagră
  • 50g ciocolată cu lapte (sau tot neagră)
  • 100 ml smântână pentru frișcă

 Cum am făcut :

Am mixat untul cu zahărul , zahărul vanilat si sarea până s-au omogenizat, apoi am adăugat oul si am omogenizat din nou. Într-un bol separat am amestecat făina cu cacaoa cernută, pe care am adăugat-o în crema de unt. Am amestecat puțin cu mâna până s-a format aluatul. La nevoie se mai adaugă un pic de făină . Aluatul l-am pus la rece pentru jumătate de oră.

Minitarte cu ciocolata si caramel

Am încălzit cuptorul la foc mediu (180°C). Am rupt câte o bucată din aluat pe care am întins-o cu sucitorul și apoi am pus-o în forma de mini tartă ( cu diametrul de 7,5 cm am avut eu). Mi-au ieșit 12 mini tarte cu diametrul de 7,5 cm si încă 4 bucăți pe care le-am copt în forme de brioșe din silicon. Am băgat formele cu aluat în frigider pentru 20 minute, apoi le-am copt 12 minute la foc mediu (180ºC).

Când le-am scos din cuptor, imediat am apăsat cu coada unei linguri de lemn în interiorul tartelor ca să se aplatizeze aluatul care a crescut, le-am scos din forme si le-am lăsat să se răcească.

Am făcut apoi sosul caramel. Într-o cratiță am topit zahărul , apoi am adăugat smântâna pentru frișcă și untul și am omogenizat. Am lăsat să se răcească.

Minitarte cu ciocolata si caramel

Pentru ganacheam pus smântâna pe foc într-o crăticioară și separat am rupt ciocolata bucățele. Când smântâna a început să fiarbă, am luat imediat de pe foc și am adăugat ciocolata mărunțită. Am lăsat un minut si apoi am omogenizat. Am lăsat să se răcească .

Am umplut apoi fiecare mini tartă cu o lingură de sos caramel si ganache deasupra, până la nivelul cojii si am ornat cu sos caramel.

Mini tarte cu ciocolata si caramel

Atentie! Caramelul se scurge pe degete 🙂 Delicios…..

Sursa de inspirație: „Chocolate-Caramel Tartlets” de la David Lebovitz.

Print Friendly, PDF & Email

Adaugă un comentariu: