Cum decojesc alunele de padure

Cum decojesc alunele

Pentru că nu am mai găsit să cumpăr alune decojite, am fost nevoită să mi le decojesc singură. Mi-a luat cam o oră să curăț 350g  de alune. 

Cum am făcut:

Am încălzit cuptorul la foc mijlociu (170ºC), am tapetat o tavă cu hârtie de copt, am pus alunele pe hârtie răsfirate și le-am copt 15 minute. Pe la jumătatea timpului le-am  întors un pic cu lingura. Le-am scos din cuptor și le-am lăsat să se răcorească, apoi am pus câteva într-o sită (ar trebui să fie cu găuri mai mari) și le-am frecat cu mâna de sită până s-au decojit. De pe unele se curăță mai ușor, de pe altele mai greu. Pe unele a trebuit să le iau separat și să le frec de sită, ca pe răzătoare.

Cum decojesc aluneleNu sunt la fel de „curate” ca și cele cumpărate gata decojite, dar le-am folosit și sunt foarte bune.

Adaugare ulterioara: In decursul timpului am folosit mai multe tipuri de alune de padure si pot sa va spun ca unele se decojesc mai usor, iar altele mai greu. In general, cele mai mici se decojesc mai greu. Cele mai mari se decojesc foarte usor, doar frecandu-le intre palme.

Precizez ca alunele decojite astfel au gust de copt, care mie îmi place mai mult decât gustul alunelor crude. Deci e un plus,nu un minus.

Și mai este un mare plus: sunt mult mai ieftine față de cele decojite.

Spor la decojit!   🙂

Print Friendly, PDF & Email

Adaugă un comentariu: