Budinca de orez

Budinca de orez

Știți cum miroase în bucătărie când fierbem dulceața de căpșuni… De mirosul acesta mi-a fost dor și am decis să fac și eu două borcănele. Am făcut după rețeta Laurei Laurențiu -Rețete ca la mama „Gem de căpșuni varianta a-2-a”. V-o recomand pentru că e gata într-o oră, folosește doar jumate de kg de zahăr la 1 kg de căpșuni, iar căpșunile își păstrează foarte bine aroma și culoarea.

Apoi m-am gândit cu ce ar merge cel mai bine să mănânc dulceața și mi-am amintit de budinca de orez. Să vă spun deci cum am făcut budinca de orez. Pentru o tavă de aproximativ 35*20 cm avem nevoie de următoarele:

  • 1 l lapte
  • 6 linguri de orez
  • 5 linguri de zahăr (sau după gust)
  • 4 ouă
  • 80g unt la temperatura camerei
  • zahăr vanilat
  • coaja rasă de la jumătate de lămâie

Cum am facut:


Mai întâi, am fiert orezul în lapte la foc mic, amestecând des să nu se prindă, apoi l-am lăsat să se răcească.

Am încălzit cuptorul la foc mediu (170ºC ) și am uns cu unt și tapetat cu făină o tavă emailată (sau sticlă termorezistentă) de 35*20 cm.

Budinca-de-orez2

În orezul răcit am adăugat gălbenușurile, zahărul, zahărul vanilat, coaja rasă de lămâie și untul moale și am amestecat. Am bătut albușurile spumă tare și le-am încorporat și pe ele ușor cu o spatulă.

Am turnat compoziția în tavă și am nivelat. Am copt aproximativ o oră la foc mediu spre mic.

Budinca de orez se poate servi caldă sau rece, cu dulceață sau sirop de fructe, sau doar presărată cu scorțișoară.

Budinca de orez

Spor la prăjiturit!

Print Friendly, PDF & Email

Adaugă un comentariu: