Prajitura cu branza dulce, visine si ciocolata

Prajitura cu branza dulce, visine si ciocolata

Prajitura cu branza dulce, visine si ciocolata se face extrem de simplu si de rapid. Este foarte gustoasa si sunt sigura ca o veti indragi de la prima degustare.

Reteta este pentru o tava de aproximativ 20*30 cm.

Avem nevoie de urmatoarele:

Pentru aluat:

  • 300g faina
  • 30g cacao
  • un praf de sare
  • 150g unt la temperatura camerei
  • 150g zahar tos
  • un ou
  • 5g (jumatate pliculet) praf de copt

Pentru umplutura:

  • 600g branza dulce
  • 120g zahar tos
  • 3 oua
  • 40g amidon (sau un pachet budinca de vanilie)
  • 60g picaturi de ciocolata sau ciocolata taiata grosier
  • 2 lingurite extract de vanilie
  • o lingura zeama de lamaie
  • un borcan (de 800g) compot de visine fara samburi
  • o lingura de gris

Cum am facut:


Am incalzit cuptorul la foc mediu (170ºC), am uns cu unt o tava dreptunghiulara de 20*30cm si am pus visinele intr-o sita sa se scurga.

Pentru aluat, am amestecat intr-un vas faina, cacaoa, praful de copt si sarea si le-am lasat deoparte.

Prajitura cu branza dulce, visine si ciocolata

In alt vas, am mixat untul, zaharul si oul pana am obtinut o compozitie cremoasa. Am adaugat apoi amestecul de faina si am amestecat cu mana pana am obtinut farame mari de aluat. Am pus 2/3 din aluat in tava si le-am presat cu mana uniform pe toata suprafata tavii. Am pus restul de farame de aluat la frigider.

Pentru umplutura, desi eu nu am procedat asa, cel mai bine e sa dati mai intai branza dulce printr-o sita, sa devina mai fina sau macar sa o maruntiti un pic cu furculita. Eu am regretat la final ca n-am procedat asa pentru ca textura cremei a avut de suferit, se simteau cocoloase in ea.

Prajitura cu branza dulce, visine si ciocolata

Am mixat oale cu zaharul, vanilia si zeama de lamaie pana am obtinut o compozitie spumoasa. Am adaugat amidonul si apoi branza dulce si le-am incorporat. La final, am adaugat visinele scurse si apoi picaturile de ciocolata si le-am amestecat.

Am presarat o lingura de gris pe toata suprafata aluatului din tava (ca sa absoarba umezeala de la branza), apoi am turnat umplutura si am nivelat-o. Deasupra am distribuit restul de farame de aluat.

Am copt prajitura 60 de minute la 170ºC (foc mediu), apoi am lasat-o sa se raceasca in tava.

Pentru servire, am taiat prajitura in felii de ∼ 5*5cm.

http://event.2performant.com/events/click?ad_type=banner&unique=7645d9c32&aff_code=94cb4039a&campaign_unique=a3e3aab70

Spor la prajiturit!

Sursa: Quarq – Kirsch – Kuchen

Print Friendly, PDF & Email

2 thoughts on “Prajitura cu branza dulce, visine si ciocolata

Adaugă un comentariu: