Prajitura frageda cu nuci si ciocolata

pleziruri Placinta frageda cu nuci si ciocolata

Prajitura frageda cu nuci si ciocolata este o prajitura de weekend rapida si foarte gustoasa. Chiar daca vine vara si avem fructe din abundenta, din cand in cand parca am manca si altceva…

pleziruri - Prajitura frageda cu nuci si ciocolata

Reteta prajiturii fragede cu  nuci si ciocolata este pentru o tava de 30*20cm. Avem nevoie de urmatoarele.

Pentru aluat:

  • 200g unt la temperatura camerei
  • 300g faina
  • 80g zahar tos (eu am pus zahar vanilat facut in casa)
  • un ou
  • un galbenus (albusul il folosim la decor)
  • zahar vanilat

Pentru umplutura:

  • 6 oua
  • 180g zahar tos
  • 200g nuci macinate
  • 80g ciocolata neagra

Pentru decor:

  • un albus
  • 50g nuci tocate
  • optional cateva boabe de fistic tocate, pentru culoare

Cum am facut:
[obi_random_banners align=”center” screen=”single”]

Pentru aluat, am mixat intr-un vas untul cu zaharul, apoi am adaugat pe rand oul si galbenusul si le-am incorporat. Am adaugat faina si am framantat scurt cu mana pana am obtinut un aluat omogen si neted. L-am invelit in folie de plastic si l-am pus o ora la frigider.

Am incalzit cuptorul la foc mediu (180ºC).

pleziruri - Prajitura frageda cu nuci si ciocolata

Dupa timpul de repaus, am impartit aluatul in doua parti egale si am intins prima foaie in forma dreptunghiulara de marimea tavii (30*20 cm). Am transferat-o in tava si i-am ajustat marginile.

Intr-un vas mai mare am mixat ouale impreuna cu zaharul pana au devenit spumoase si si-au triplat volumul. Am adaugat mai intai ciocolata topita si racita si am incorporat-o, apoi nuca macinata pe care am incorporat-o usor cu spatula de silicon prin miscari de rasturnare de sus in jos. Am turnat compozitia in tava, peste prima foaie si am nivelat-o.

Am intins si a doua foaie de aluat si am pus-o deasupra compozitiei cu nuca. Am intepat foaia din loc in loc cu furculita.

pleziruri - Prajitura frageda cu nuci si ciocolata

Pentru decor, am batut usor un albus cu furculita, am uns cu el foaia de deasupra si am presarat peste el nuci tocate. Pentru culoare, dar nu numai, am tocat si cateva boabe de fistic si le-am presarat. Nucile si fisticul se prajesc in timpul coacerii si dau prajiturii un plus de aroma si savoare.

Am pus tava in cuptorul preincalzit si am copt prajitura 30 de minute la foc mediu (180ºC). Am lasat-o sa se raceasca in tava, apoi am taiat-o felii.

pleziruri - Prajitura frageda cu nuci si ciocolata

Spor la prajiturit!

Sursa: Adaptare dupa Pita sa orasima i čokoladom

Print Friendly, PDF & Email

Adaugă un comentariu: