Prajitura cu branza dulce, visine si ciocolata se face extrem de simplu si de rapid. Este foarte gustoasa si sunt sigura ca o veti indragi de la prima degustare.
Reteta este pentru o tava de aproximativ 20*30 cm.
Avem nevoie de urmatoarele:
Pentru aluat:
- 300g faina
- 30g cacao
- un praf de sare
- 150g unt la temperatura camerei
- 150g zahar tos
- un ou
- 5g (jumatate pliculet) praf de copt
Pentru umplutura:
- 600g branza dulce
- 120g zahar tos
- 3 oua
- 40g amidon (sau un pachet budinca de vanilie)
- 60g picaturi de ciocolata sau ciocolata taiata grosier
- 2 lingurite extract de vanilie
- o lingura zeama de lamaie
- un borcan (de 800g) compot de visine fara samburi
- o lingura de gris
Cum am facut:
[obi_random_banners align=”center” screen=”single”]
Am incalzit cuptorul la foc mediu (170ºC), am uns cu unt o tava dreptunghiulara de 20*30cm si am pus visinele intr-o sita sa se scurga.
Pentru aluat, am amestecat intr-un vas faina, cacaoa, praful de copt si sarea si le-am lasat deoparte.
In alt vas, am mixat untul, zaharul si oul pana am obtinut o compozitie cremoasa. Am adaugat apoi amestecul de faina si am amestecat cu mana pana am obtinut farame mari de aluat. Am pus 2/3 din aluat in tava si le-am presat cu mana uniform pe toata suprafata tavii. Am pus restul de farame de aluat la frigider.
Pentru umplutura, desi eu nu am procedat asa, cel mai bine e sa dati mai intai branza dulce printr-o sita, sa devina mai fina sau macar sa o maruntiti un pic cu furculita. Eu am regretat la final ca n-am procedat asa pentru ca textura cremei a avut de suferit, se simteau cocoloase in ea.
Am mixat oale cu zaharul, vanilia si zeama de lamaie pana am obtinut o compozitie spumoasa. Am adaugat amidonul si apoi branza dulce si le-am incorporat. La final, am adaugat visinele scurse si apoi picaturile de ciocolata si le-am amestecat.
Am presarat o lingura de gris pe toata suprafata aluatului din tava (ca sa absoarba umezeala de la branza), apoi am turnat umplutura si am nivelat-o. Deasupra am distribuit restul de farame de aluat.
Am copt prajitura 60 de minute la 170ºC (foc mediu), apoi am lasat-o sa se raceasca in tava.
Pentru servire, am taiat prajitura in felii de ∼ 5*5cm.
Spor la prajiturit!
Sursa: Quarq – Kirsch – Kuchen
Am făcut mi-a plăcut o recomand cu drag
Bun venit!
Multumesc pentru comentariu! Ma bucur ca v-a placut!