Prajitura chinezeasca

Prajitura chinezeasca (prajitura cu nuca)

Ca să puteți face prăjitura aceasta, mai întâi trebuie să învățați chineza  🙂

Glumesc…. E o prăjitură cu nuca foarte bună și foarte ușor de făcut.

Eu am folosit o tavă de 36*24 cm, dar puteți folosi și o tavă mai mică dacă vreți ca prăjitura să iasă mai înaltă.

Avem deci nevoie de următoarele:

Pentru blat:

  • 200g unt la temperatura camerei
  • 200g zahăr pudră
  • 200g nuci măcinate (opțional coapte)
  • o lingură cacao
  • 80g făină
  • 5 albușuri

Pentru cremă:

  • 5 gălbenușuri
  • 5 linguri de zahăr pudră
  • o linguriță extract de vanilie
  • 50g ciocolată

Cum am făcut: 
[obi_random_banners align=”center” screen=”single”]

Am încălzit cuptorul la foc mediu (180ºC). Am pus nucile într-o tavă și le-am pus în cuptor să se coacă un pic, doar până a început să miroasă frumos în bucătărie.

Între timp, am uns cu unt și tapetat cu făină tava de 36*24 cm, am cernut zahărul pudră și făina împreună cu cacaoa și am separat gălbenușurile de albușuri. Am măcinat apoi nucile coapte.

Într-un vas am mixat untul moale cu zahărul pudră până a devenit spumos (2-3 minute). Am adăugat făina amestecată cu cacaoa și nucile măcinate și am mixat să se omogenizeze.

Prajitura-chinezeasca3

Separat, am bătut albușurile spumă tare, apoi le-am încorporat ușor cu o spatulă în amestecul de dinainte astfel: am pus mai întâi 3 linguri de albuș și le-am încorporat, apoi am pus și restul de albuș. Am turnat compoziția în tavă, am nivelat și am copt 25-30 de minute.

Cât s-a copt blatul, am făcut crema. Am mixat gălbenușurile cu zahărul pudră până s-a topit zahărul și compoziția a devenit cremoasă. Am adăugat extractul de vanilie și l-am încorporat.

Prajitura-chinezeasca2

Când blatul a fost copt (dacă apăsăm ușor cu degetul la suprafață, revine) am întins crema peste el și l-am lăsat din nou la cuptor 10 minute să se usuce crema.

Am scos apoi prăjitura din cuptor și am lăsat-o să  se răcească.

Am topit 50g de ciocolată, am pus-o într-o pungă mai groasă, i-am tăiat un colț și am desenat pe prăjitură cu ea, teoretic, caractere chinezești – de unde și denumirea prăjiturii… practic, niște mâzgălituri 🙂

Am tăiat-o bucăți mai mari și mai mici, am pus-o în caserole și am luat-o cu mine la mareeee….

Prajitura chinezeasca (prajitura cu nuca)

Spor la prăjiturit!

Print Friendly, PDF & Email

2 thoughts on “Prajitura chinezeasca

  1. Buna ziua, din nou ne incanti cu retete gustoase si aspectoase…aveam o reteta asemanatoare, pe care in urma cu ceva ani am si facut-o,dar de data asta am sa fac aceasta prajitura de Pasti! Mie imi place faptul ca retetele sunt explicate foarte clar, in plus avem si imagini,ceea ce e de mare ajutor pentru cititoarele mai putin experimentate!Mult succes in continuare, eu urmaresc indeaproape orice postare!Multumesc!

    • Bună ziua! Mă bucur că ați revenit și că vă place cum scriu eu rețetele. Nu fac altceva decât să povestesc cum am făcut și să evidențiez ceea ce mi se pare important pentru reușita preparatului. Vă mulțumesc că v-ați făcut timp să-mi scrieți! Eu apreciez și laudele, dar și criticile 🙂 Întotdeauna e ceva de învățat din ele.

Adaugă un comentariu: